.

31-08-204

 

Als we in de ochtend uit bed stappen zijn we op maar niet echt uitgeslapen.  Het hotel hangt vol met oude film posters uit de Casablanca tijd en die bedden zijn dat waarschijnlijk ook. Bij de minste beweging lig je nog geruime tijd na te deinen, niet helemaal geweldig als je wilt slapen.

 

We hebben geen ontbijt genomen en moeten dus straks nog wat eten zodat we onderweg niet een knorrende maag boven het motor geluid uit horen.

 

We lopen met de tassen de garage in en knopen het spul weer achterop. Naast het hotel is een tankstation en gooien maar meteen vol. Daarnaast is weer een Carrefour en Caroline gaat even naar binnen en komt al snel terug met een paar verse broodjes en wat drank. Alternatief ontbijten maar het smaakt best en spoelt makkelijk weg.

 

Omdat we niet te laat willen aankomen nemen we eerst een stukje snelweg. Als we die verlaten rijden we een groot verkeersplein op met een soort van ‘foodstrip’ met heel veel eetgelegenheden. We kiezen er ééntje uit en zitten heerlijk in het zonnetje.

 

                                                       

 

Ter compensatie van gisteren hebben we ook wat vitamines en mineralen bij besteld, en ook hier gaan de bordjes leeg. Lachen

 

 

Als we verder gaan en we nog een tankstop maken met een drankje bedenk ik dat ik nog iets nodig heb. Al dagen heb ik last van droge mondhoeken, iets dat niet prettig is als je in een stokbrood moet happen. Van een betrouwbare DBS-bron weet ik dat tankstations iets verkopen dat daartegen helpt. Lachen  Iedere keer als ik die stick pak moet ik ff aan J te H denken. Onbeslist

 

We rijden nu door de Dordogne op 90 kilometerwegen en slingeren ons door het glooiende landschap. De dorpjes waar we doorheen rijden lijken veelal uitgestorven. Toch is het leuk rijden en valt er genoeg te zien.

 

 

18.00 komen we aan bij hotel Du Lac in Villereal. De oprit ziet er een beetje sjofeltjes uit maar erachter staat een groot L-vormig gebouw met monumentale uitstraling.

We krijgen een kamer aan zwembadzijde met terras op de galerij. Er is geen afscheiding zoals met een balkon, wat erg ruim aandoet. We brengen onze spullen naar boven, pakken een en ander uit en vullen meteen de grote kasten zodat het niet direct één grote bende in de kamer is.

 

 

Inmiddels hebben we het behoorlijk warm en gaan naar beneden om bij het zwembad wat koels te drinken. En als we dan toch zitten nemen we er wel wat te eten bij. We kletsen nog wat en lezen even bij en voor je het weet is het weer laat en gaan we het bed testen.