.

15-09-2012

 

Zaterdag 15-09-2012

 

 

Er is een tijd van komen, dus is er ook een tijd van gaan. Vandaag gaan we dus Empuriabrava verlaten en zakken we een stukje af naar L’estartit, zo’n 25km naar het zuiden. De meeste spullen waren gisteravond al ingepakt dus we waren er al vroeg klaar voor.

 

Nu is het alleen zo dat we het appartement pas in mogen vanaf 16.00 en wat gaan we doen in de tussentijd? Het is warm genoeg voor het strand, maar waar laat je dan al je spullen? Weet je, laten we lekker een stukje gaan rijden.

 

 

Een beetje op de Garmin en een beetje op gevoel rijden we naar Lloret de Mar. We komen door een paar leuke plaatsjes en dan rijden we op de “Carretera de Cassà de la Selva a Sant Sadurní de l'Heura” of de “GI664”.

Inderdaad, ik had ook geen idee hoe die weg heet of waar het lag, maar wat zou ik de A2 graag inruilen voor dat stukje asfalt. Dan denken wij verwend te zijn met een dijkweg of iets dergelijks, al dan niet verpest door bloembakken, verkeersdrempels en flitspalen. Het motorscooterparadijs bestaat en het is hier.

 

 

Ik heb twee delen van de weg op film staan. Het is geen superkwaliteit en nadat ik gisteravond heb geknoeid om de Contour op mijn helm vast te zetten (niet gelukt dus) heb ik hem iets te hoog achter het windscherm terug gezet. Hierdoor kijk je voor een deel tegen de onderkant van de Airflow aan. Toch geeft het een aardige indruk van waar we gereden hebben.

 

 

Caroline heeft een iets andere mening dan ik hierboven weergeef; "als je er langs moet dan moet het maar, als je er ook omheen kan, graag".

 

Hoe de laatste kilometers waren naar Lloret weet ik echt niet, dat moet een stuk saaier geweest zijn. 

 

 

Aangekomen in de populaire badplaats zijn we gestopt bij eetcafe “Oud Brabant” dat volgens insiders bekend staat om de broodjes bal. En als je voor dergelijke zaken een adviseur hebt moet je dat advies ook opvolgen niet waar?

 


Het was inmiddels al 13.30 en naar het hotel was iets meer dan een uur rijden volgens Garmin. Dat lijkt misschien wat veel maar ook hier komen we een bijzondere weg tegen. Ik had er al wat van gezien op Motormeuk, de videositevan MF, en vanaf dat moment besloten dat ik daar wilde rijden. Het gaat dan om de kustweg van Tossa del mar naar het noorden, en die kant moeten wij toevallig op. Ook hier weer heerlijk swingend van links naar rechts, met af en toe een korte stop voor het "Kodakmomentje".

 

 

Toch is er wel een kleine beperking, je merkt juist op deze wegen dat je dan toch met extra gewicht rondrijdt, waardoor het net allemaal iets minder soepel aanvoelt in het omgooien van de ene naar de andere kant. Toch is ook dit stuk meer dan voldoende om van te genieten en die grijns gaat er bij mij vandaag niet meer af.

 

 


Aangekomen in L’estartit rijden we rechtstreeks naar het hotel. Het meisje bij de receptie helpt allervriendelijkst, ook als de pin van AMEX even niet wil meewerken. Hier voor de deur is het betaald parkeren en er is ook een parkeergarage, wij krijgen een toegangssleutel en mogen er gratis staan.

We zitten op de begane grond met een eigen terrasje, even pielen met de sleutel en de deur zwaait open van ons nieuwe onderkomen. Het is ruimer, mooier en completer dan waar we vandaan komen. Er is o.a. een wasmachine, oven, magnetron, een ligbad en een goed werkende airco.. En dan is het nog 15% goedkoper ook.

Alleen om het zwembad heen ziet het er iets minder mooi uit, maar nog altijd voldoende.

 

Nadat we de spullen een beetje hebben ingeruimd gaan we een stukje lopen. Eerst naar het strand, en meteen de omgeving verkennen, op de terugweg langs de mercado en wat drank en eten ingeslagen. We blijven hier een week dus kunnen we wel een klein voorraadje aanleggen.

 

Terug op de basis komen we er achter dat de Wifi wat hapert. Dat is met name vervelend omdat ik een paar filmpjes wil uploaden, uiteindelijk lukt het toch. Straks maar even overleggen met Car wat de plannen voor morgen zijn, waarschijnlijk wordt het een stranddag Lachen