.

12-09-2014

 

Als we in de ochtend op ons balkon zitten lijkt het weer een beetje tegen te vallen. Mede daarom gaan we niet naar het strand, om nu 15 euro te betalen om onder een parasol in de regen te liggen vind ik niet zo’n aantrekkelijk idee.

 

Later in de ochtend verdwijnen echter de wolken en breekt de zon serieus door. Het wordt weer net zo warm als de voorgaande dagen. Iets dat we goed oplossen met behulp van het zwembad.

In de namiddag trekken we onze motorspijkerbroeken aan om een stukje te gaan rijden. Deze hebben we in Frankrijk ook al aangehad tijdens de kortere dagtochtjes. Ik vind het een uitkomst bij deze temperaturen en ook prettiger als je even afstapt en een plaatsje ingaat.

 

Caroline stapt voor de verandering bij mij achterop, en we vertrekken richting Pals.

Nadat we eerst naar het strand gereden zijn en daar wat hebben gedronken rijden we een stukje terug. Twee jaar geleden zijn we, op aanraden van onze trouwe lezers, op zoek geweest naar ‘de beste kip van de Costa Brava’. Die tent hebben we toen wel gevonden maar zelden een horecagelegenheid gezien die er meer gesloten uitzag als deze.

 

 

Nu dus de herkansing en we hebben het al snel gevonden, probleem is alleen dat er twee zijn. We kiezen er eentje uit, uiteraard die met de meest volle parkeerplaats, want dat moet goed zijn, en zoeken een plaatsje.

Ik neem een tonijnsalade en Caroline een tonijnsalade met ui en tomaat. Als we de borden voor ons hebben staan doen we een telling en blijk ik meer tomaat te hebben dan Caroline. YES, ik win, alleen lust ik nada tomato.

 

 

 

De gebraden kip smaakt prima, alleen wordt dat opgediend exact vier minuten nadat we de salade hebben gekregen. De bedrijfsfilosofie is er duidelijk eentje van een snelle doordraai en ik moet er niet aan denken hoe het er hier in het hoogseizoen aan toegaat.

 

Als we naar huis rijden gaat mijn brandstof reserve indicator branden. Die goedkope benzine uit Andorra gaat dus niet langer mee dan de dure die we er normaal in gooien, Ach wat wil je voor dat geld.

 

Als we 22.00 thuis zijn zitten we nog wat op het balkon waar het niet zo warm is. Er staat in ieder geval een verkoelend windje.