.

19-05-2014

 

Vannacht voor het slapen gaan alvast mijn tassen ingepakt zodat ik na het wakker worden niet meer al te veel opruimwerk hoef te doen.

Het is vandaag helaas alweer de laatste dag van ons DBS tussendoortje. Dat is ook te merken aan de ontbijttafel, nog steeds keurig gedekt maar de eitjes zijn op.

 

Het gesprek gaat over hoe we richting de diverse woonplaatsen rijden. Omdat Patrick op de heenweg een flink stuk solo heeft gereden neig ik ernaar om met hem via Belgie te rijden. Dan geeft Patrick aan dat hij thuis nog een en ander te doen heeft en vooral snelweg zal rijden. We splitsen dus meteen al in Winterscheid. Peter en Patrick nemen de snelle route naar huis, Guido, Ronald en ik rijden binnendoor naar Limburg en zullen daar wel zien.

 

 

na dit afscheid vertrekken wij ook met z'n drieen. We rijden binnendoor en genieten nog van de mooie omgeving waar we doorheen rijden. Een deel van deze rit hebben we ooit ook gereden tijdens de Luxemburg meerdaagse. Als we dan ook nog linksaf slaan op "de kleine weg met grote gaten" weet ik het zeker, hier heb ik al eens eerder gestuiterd.

 

Aangekomen in Valkenburg rijden we de stoep op direct naast een terras. Voordat we goed zijn afgestapt staat er al een eigenaar naast ons om te vertellen dat dit niet de bedoeling is. Als de man begrijpt dat wij van plan zijn klant te worden is het geen probleem en nemen we plaats aan een tafeltje naast ons vervoer. Drankje, hapje en dan zwaaien we Guido uit.

Ronald en ik rijden nog samen tot de laatste gezamelijke stop in Nederweert waar we in de schaduw een laatste cola samen drinken. En dan rest nog de spannende weg alleen naar huis, over de A2 met een maximum snelheid van 100 hele kilometers en bezaaid met flitsers en trajectcontroles.

 

Eenmaal thuis de tassen uitgeladen en op de bank neergeploft. Ik ben gaar en moe maar moet Caroline vertellen over deze vier fantastische dagen en de lol die we met z'n vijven hebben gehad. Het weer, de uitgestippelde routes, de schnitzels, onze uitvalbasis in Winterscheid en ons samenzijn, ik kan niet bedenken wat er beter of leuker had gekund.

 

Mannen bedankt!