.

27-05-2017

Vandaag is het goede nieuws dat we Frankrijk weer gaan verlaten en dat houdt automatisch in dat we vanavond op onze bestemming gaan aankomen. 

 

Na het inmiddels bekende galerij ontbijt pakken we de spullen in en laden de motoren vol. Omdat we niet allemaal in onze jeugd spinazie hebben gegeten helpt Caroline even met de spullen van Nico. Twee tassen, helm, jas, een afzakkende broek en dan een reisgenoot die "hulpvaardig" een foto gaat maken.

 

 

 

 

 


We beginnen een stuk beter dan gisteren. De eerste 100km liggen na een klein uurtje achter ons en we nemen na de tankbeurt een versnapering op het naastgelegen terras.

Na nog een klein stukje snelweg gaan we verder op de Franse binnenwegen. We passeren Bagneres de Luchon waar Car en ik eerder hebben overnacht. We gaan nu aan de overkant zitten en laten het goed smaken. Gelukkig is het iets minder heet dan gisteren en we letten beter op met zitplaatsen in de schaduw.

We hebben nog een 150km te gaan en stoppen straks nog in Vielha voor wat boodschappen. Hiermee sluiten we uit dat er zondag niets in ons thuisdorp te koop is van spullen die we wel nodig hebben.

 

Klik hier om een tekst te typen.

Als we in Vielha aankomen vinden we vrij snel een grote supermercado met daar tegenover een bar met terras. In de traditionele rolverdeling gaan de mannen koffie drinken en verzorgen de dames de inkopen.

Het gebruik van een niergordel krijgt een heel andere dimensie als een stel motorrijders die er ook zitten zich klaarmaken voor vertrek.

Een half uurtje voor aankomst, we rijden dan inmiddels al in Spanje blijft Nico wat achter. Eerst lijkt het erop dat zijn aanhanger zorgt voor vertraging tijdens het klimmen en afdalen maar het is iets ernstiger dan dat. Als we terugrijden blijkt zijn spie van zijn achteras geen functie meer te hebben en is verder rijden onmogelijk geworden. Een paar keer bellen met de verzekering en spaanse politie levert op dat na een uur politie arriveert en een hulpdienst regelt. Om het allemaal niet onnodig te vertragen besluiten we dat Ronald en ik bij Nico blijven en dat de rest doorrijdt naar Espot om alvast het huis te regelen en in te richten.

Ik was er niet bij maar gezien de foto's die ik later heb bekeken moet dat vlotjes zijn verlopen.

Na nog 2 uur wachten is er eindelijk vervoer voor de combinatie van Nico. Nico rijdt met de auto ambulance mee en Ronald en ik gaan vooruit.

Het huis ziet er super uit en is erg ruim en compleet.

Kort na onze aankomst komt Nico al aanrijden met zijn nieuwe spaanse vriend. Het spul afgeladen en Nico is al bezig geweest met het thuisfront om onderdelen te laten versturen. Naar verwachting arriveren de onderdelen dinsdag of woensdag al en kan hij weer meerijden.

Tijdens het wachten hebben Diny en Ria al een eetzaak uitgezocht en geregeld dat we tot 21.30 terecht kunnen. Dat halen we net en met op de achtergrond het geluid van de snelstromende bergrivier de Escrita zorgen we ervoor dat de eigenaar toch nog zijn dagomzet haalt. Moe, maar gevuld en voldaan lopen we terug naar ons huis en gaan de meeste naar bed.

Ik wil nog even de filmpjes van onderweg overzetten op de laptop en ontdek tot mijn schrik dat de laptop niet meer oplaadt en al snel nog maar 4% spanning heeft. Ook het verslag kan dus niet meer getikt worden. Na lang proberen geef ik het op en ga ook naar boven. Hopelijk lost het zich morgen op.