.

17-09-2012

 

Maandag 17-09-2012

 

Vandaag is het een beetje bewolkt met een aangename temperatuur. Nadat we gisteren bij het zwembad ongemerkt toch wat roder gekleurd zijn dan gewenst is die bewolking helemaal niet zo onprettig. We besluiten vandaag naar het strand te gaan en het dorpje verder te verkennen. Scootisten als we zijn halen we de brommers uit de parking en tegen al mijn zelfgemaakte wetten in, neem ik plaats op de scoot in mijn korte broek en T-shirt. We hebben een stukje langs de haven gereden en daar ziet het er iets levendiger uit met reataurants en dergelijke. Terug op de boulevard zijn we gestopt bij een strandpaviljoen en nemen daar eerst wat te drinken.

 

Daarna gaan we aan het water zitten maar doordat hier blijkbaar het seizoen al is afgelopen kunnen er geen strandstoelen gebruikt worden. Die staan allemaal al opgestapeld en afgedekt. Wegens gebrek aan duitse kuilengraaf ervaring kunnen wij, liggend op een handdoek in het zand, niet echt onze draai vinden en gaan na een uurtje terug op het terras zitten. Temperatuur van het zeewater viel toch ook nog een beetje tegen, of worden helden van weleer toch wat minder heldhaftig?

 

In de ochtend bij aankomst was het strand helemaal leeg, in de loop van de dag wordt het toch wat drukker. Nu gaat het om kleine aantallen en een heel breed strand dus loop je elkaar niet in de weg, het doet wel wat gezelliger aan als je niet de enige bent.

Hoewel de bewolking in de middag afnam, werd het toch wat frisser tegen 17.00 met een windje die wat toenam.

 

Nog een opvallend feitje dat mij van de week in Lloret ook al opviel. Al die overwinteraars die van wat oudere leeftijd en die het hier zo naar hun zin hebben. Voor het middaguur al aan de halve liters bier of grote bellen Martini of Mojito en zo luiddruchtig als een Duitser op Zandvoort. Het lijken de L'estartit bastards wel.

We zijn op de scooters gestapt en een stukje het dorp uitgereden naar een wat grotere supermarkt. niet dat het echt nodig was maar meer uit nieuwsgierigheid of ze daar nog iets leuks in de aanbieding hadden. Helaas, dat was niet het geval. Inmiddels reden we wel op onze reserve (we hebben nog niet getankt in Spanje) en hebben bij pomp vlak voor het dorp getankt. Hier kost de peut per liter slechts 1.45, je zou bijna voor de fun gaan tanken.

 

Morgen zou het volgens de lokale Pelleboer minder warm worden en bewolkt. Ideaal weer om te rijden en we gaan dan naar Gerona. Ik heb een route gemaakt en volgens mapsource is die 60 kilometer dan goed voor 70 minuten rijden. Dat moet dus of een hele leuke weg zijn of een drama met stoplichten. Ik ga uit van het eerste.