.

09-09-2012

 

Zondag 09-09-2012


Vandaag de dag gestart met een Leuvens ontbijt dat we gezamenlijk genoten. Daarna via de achteruitgang de parkeergarage verlaten en met zeven motorscooters op naar Haacht.

Bij onze aankomst waren er al een aantal Belgische DBSers aanwezig en was het terras al snel gevuld. Langzaam stroomde het plein vol met DBS en maakte de grote groep die via Rotterdam en Antwerpen was gereden de lange rij motorscooters compleet. 

Op het plein in Haacht

En toen de start, een lange sliert scooters uit Nederland en Belgie vertrokken van het plein. Op 2 na, in de haast om aan te haken werd zelfs het schijfremslot vergeten, gelukkig geen schade. De twee achterblijvers die niet rap genoeg waren en ik dus in de achtervolging, maar blijkbaar was het oponthoud groter geweest dan gedacht en we hebben de kopgroep niet meer gezien.

Na een halfuurtje kwamen er uit tegengestelde richting een groep van 10 scooters aanrijden die een afslag hadden gemist. Zo gingen de achterblijvers van 3 naar 13 en werd de tocht een tocht op zich. Na een kwartiertje kwamen we langs de weg nog een groep van 8 scooters tegen die ook de kopgroep waren kwijtgeraakt. Zo waren het dus meer dan 20 scoots die als peleton de rit naar de brasserie volbracht. Voor mij als "buitenlander" best lastig om voorop te rijden 

Uiteindelijk zijn we allemaal na nog een uurtje toeren door het Belgische landschap herenigd met de rest.

Na een minuut of 20 hebben Car en ik afscheid genomen van DBS en zijn verder gereden naar het zuiden.

Onderweg nog een break ingelast en met een klein stukje snelweg erbij zijn we iets voor zes uur in de ETAP Reims aangekomen.

Snel de motorkleding uittrekken en een stukje gewandeld naar een Quick om daar een hamburgermenu te scoren. Morgen maar eens kijken hoever we komen, afgesproken dat als we het genoeg vinden we een hotel opzoeken.