.

Schotland 2013

 

Na een enkele meerdaagse met DBS zijn we in het najaar van 2012 naar de spaanse costa gereden met de scooter. Omdat dit meer dan uitstekend was bevallen zijn we bij thuiskomst gaan nadenken over een volgende scooter bestemming. Mijn grootste favoriet is Noorwegen, na twee keer Noorwegen en één keer Zweden staat toeren door Scandinavië erg hoog op mijn "nog te doen" lijst.

 

Mede vanwege de reisduur voordat je er bent en gedoe (keuzes) welke boot kwam er een alternatief als Portugal. Ook mooi maar ook lang onderweg en niet geschikt voor een relatief korte vakantie. Dat moet wel want we willen in het najaar ook nog een vliegvakantie doen, en dat betekend keuzes maken die niet altijd makkelijk zijn.

 

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Schotland. Lekker dichtbij, vanaf huis naar de boot in IJmuiden is slechts 25 minuten rijden, en toch voldoende natuur.  Eerst wilden we een soort rondreis maken maar ook dat is anders geworden. Na een avondje of wat zoeken op internet een cabin gevonden aan een meer en redelijk centraal. Van daaruit willen we dagtochten rijden, waarbij we iedere dag een andere windrichting kiezen.

 

Dat betekend, als je de heen en terugreis meeteld dat we 6 rijdagen hebben en één "rustdag" inlassen. We hebben hiervoor gekozen omdat we mogen verwachten dat we het niet droog houden. Dan is het prettig om een vast thuis te hebben en niet met je hele bagage doorweekt van hotel naar hotel te moeten rijden. Ook heb ik ontdekt dat rijden zonder bagage net iets prettiger is dan met.

http://www.lochend-chalets.com/

 

 

Morgen op de site van DFDS de boot boeken en dan hoeven we straks alleen nog in te pakken.

De overtocht is inmiddels geboekt. Retourtje met hut en vroegboekkorting toch nog zo'n 480 euro. Voor de hut zijn we ongeveer hetzelfde bedrag kwijt, maar hiermee hebben we de grootste kosten al gehad.

 

 

 

Hieronder het interieur direct na aankomst.

 Zitkamer

 

Eetgedeelte 

 

Keuken

Badkamer

 twee persoons slaapkamer

 twee x 1 persoons slaapkamer