.

Voorwoord

Pyreneeën 2017

 

Het lijkt zo’n simpele titel van een voorgenomen reisje terwijl er toch een verhaaltje aan vastzit. En dat verhaaltje wil ik jullie niet onthouden.

Nadat Caroline en ik in 2012 en 2014 naar de Costa zijn gereden moest ik regelmatig terugdenken aan hoe fijn het rijden daar is. Die herinnering, plus de vele reacties die wij kregen op ons digitale reisverslag maakten dat ik eind 2014 erover na ging denken hoe je dat als groep kan doen en wat daar allemaal voor nodig is.

Allereerst natuurlijk een stelletje leuke tweewieler hobbyisten. Dat was geen al te groot probleem want er waren voldoende leuke en enthousiastelingen die tot de vaste lezerskring behoorden.
2. Hoe dan? Zelf rijden, motor op transport en zelf vliegen of rijden of motoren op een aanhanger achter twee of meer auto’s.
3. Hotelletjes onderweg natuurlijk voldoende maar hoe regel je het verblijf ter plaatse? Blokhutten, hotelkamers, stacaravans er valt nogal wat te kiezen.

Nadat ik een grove planning had gemaakt inclusief de rekensom van de geschatte kosten is dit gedeeld met een aantal eerder genoemde bekenden.
Na wat mailwisselingen en een meeting waar wat ideeën zijn uitgewisseld zijn vooral twee zaken bij mij blijven hangen. De positieve ontvangst van het basis idee en de wetenschap dat niet alle aanwezigen uiteindelijk zullen meegaan. Dat laatste klopt, één voor één haken mensen om diverse redenen af. Vooraf was bekend dat dit zou gebeuren maar je hoopt nu eenmaal dat het anders gaat. 

Car en ik zouden 2015 wederom naar de Pyreneeën gaan om daar een geschikt verblijf te zoeken, dat we tussendoor een paar leuke ritjes zouden doen hielden we geheim. Helaas kwam het er door privé omstandigheden niet van en verdwijnt het hele plan langzaam achter de horizon. Totdat een paar potentiele deelnemers tijdens de DBS meerdaagse mij aanspreken met tekst als “komt er nog wat van?” en “wanneer gaan we nu?”.

Helaas had ik een boel informatie en de route niet meer en ben dus opnieuw begonnen. Wederom veel overleg en tijdens een meeting de puntjes op de I gezet.

 

 20160827_180224-2.jpg

 

Om het verhaal niet langer te maken … donderdag 25 mei 2017 vertrekken we met 9 personen op 7 scooters/motoren naar Espot, ongeveer 100 kilometer ten westen van Andorra.

De heenreis doen we in drie dagen waarvan met name de eerste twee snelweg zal zijn. Voor de overnachtingen onderweg zijn de hotels al gereserveerd en ter plaatse hebben we volgens de folder een zeer luxe villa gehuurd. De terugweg gaat met een kleine omweg. We hebben besloten dat we gezegend de terugreis willen doen dus gaan we via Lourdes.

 

Wie gaan er dan? Uiteraard ik zelf met mijn vaste bij-rijdster, Hans & Ria mijn dorpsgenoten, Diny op de roekoesaki, namens de Vlaamse actieve senioren Jos en Maggy, Ronald omdat ‘ie daar nog niet is geweest en dan is er nog een mystery guest.

 

Maandag 22 mei nog even langs van de Kuinder. Na een heeeele grote beurt vorige week moet er nog een nieuwe voorband op de FJR. Voor de Burgvrouw alleen een vakantiecheck om te voorkomen dat we iets over het hoofd zien dat onderweg problemen kan geven. 

Om alle eventuele narigheid voor te zijn heb ik nu ook een Total assistence card geactiveerd. Voorheen zat pechhulp in mijn verzekeringspakket maar tegenwoordig niet meer, dan is dit een voordelige en makkelijke oplossing om bij problemen onderweg niet helemaal alleen te staan.