.

19-06-2013

 

Het is alweer woensdag.


Vandaag thuisgekomen met spierpijn. 


We zijn vanochtend vertrokken met het plan om, nadat we het kasteel van Doune hebben gezien,  één of twee andere kastelen in de omgeving te bezichtigen.


We rijden eerst naar het oosten richting Dollar, daar ligt Campbell castle Info.

Na ongeveer 45 minuten rijden kwam het kasteel in zicht, al moest je daar goed voor kijken. Best bijzonder dat zo'n groot hooggelegen gebouw toch nog verstopt gelegen kan liggen ten opzichte van de doorgaande wegen. We rijden het steile pad op tot we een bord zien staan dat we niet verder mogen. Ik wil het er wel op gokken om door te rijden maar Car denkt daar anders over ( en daar krijgt ze later behoorlijk spijt van).

 

Naast het bord hebben we de scooters geparkeerd en zijn gaan lopen, eerst naar beneden, dan omhoog, nog een stukje naar beneden en dan weer een

flink stuk tegen de berg op. Op zich niet zo erg behalve dat we straks ook nog terug moeten en die motorjas is best warm in het zonnetje met een temperatuur van 24 graden.


Onderweg passeren we nog een stroompje dat van de berg afkomt, Car krijgt het voor elkaar om haar voet precies op het diepste punt neer te zetten, en staat tot 'r enkel in het water.

En dat terwijl speciaal voor bezoekers 3 meter verder een houten bruggetje is geplaatst. Tong uitsteken


Toegang naar de binnenplaats kost 5,50 pond p/p. Eerst een rondje door de tuinen en vandaar hebben we al geweldig uitzicht. Dan naar binnen en alle vertrekken door en tot slot de wenteltrappen op naar boven. Nog een paar foto's gemaakt en we gaan weer naar beneden

om via de shop richting scooters te lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatjes van Campbell castle

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de scoots aangekomen hebben we nog even tijd nodig om weer op adem te komen. Met de scoot de berg af gaat snel, ondanks veelvuldig in de remmen knijpen rijden we toch zeker met 50km het paadje af naar het dorp beneden.

Op weg naar de volgende bezienswaardigheid maken we een pitstop bij een terras langs de weg. Eigenlijk om iets te drinken maar we bestellen er maar meteen wat eten bij, we zijn er tenslotte toch.

Als we weer verder gaan komen we door Menstrie en zien rechts Broomhall castle liggen. Hier kunnen we met de scoot voor de deur komen en dat is best aantrekkelijk.


We wilden naar het Stirling castle maar kwamen eerst lang het Wallace monument. Daar zijn we even kort gestopt.

Dan door naar het kasteel, voordat je bij het kasteel aankomt rij je al door en langs monumentale middeleeuwse gebouwen. Helaas heeft hier de toeristensector erg hard toegeslagen en staat het vol met ticket verkopers voor van alles en nog wat. Jammer maar dan maak ik dat foto'tje wel vanaf iets verder weg. Om meer dan 20 pond voor een kort bezoek neer te leggen vind ik iets te gortig. (heb ik dat kasteel vol in beeld met Caroline op d'r scoot ervoor, blijkt bij thuiskomst dat er een dood vliegbeest voor de lens zit Huilen)


Er zijn hier een paar bijzonder grote winkels maar we hebben wat etenswaren gehaald bij een kleine Co-op. Voor de komende dagen redden we het nu wel zonder dat we honger gaan krijgen.


Als we terug komen op Loch-end komen binnen no-time onze lokale vrienden aan de deur. Car is van de week zo aardig geweest om een paar eenden wat brood te voeren. Nu moet de schuifpui dicht anders komen ze gewoon binnen het brood ophalen.


Voor morgen nog geen plannen, als het weer zulk mooi weer wordt kan het zomaar zijn dat we hier aan het meer blijven zitten, of misschien wel een bootje huren.