.

22-09-2012

 

Zaterdag 22-09-2012

 

Vandaag is het dan zover. Het is de dag van de grote protestaktie van de MAG tegen de motor APK wetgeving van de Europese unie. Benieuwd wie er van de ons bekenden hebben meegereden naar Brussel.

 

Oh nee, er was nog iets, vandaag moeten we ons appartement uit en verlaten niet alleen L'estartit maar ook Spanje.

 

De meeste spullen waren al ingepakt en we zijn dan ook snel klaar met de laatste losse zaken in een tas mikken. Blijkbaar heeft Car ook het zonnetje ergens verstopt want buiten is hij nergens te bekennen. Het is flink bewolkt en ik vraag mij af of we het droog zullen houden vandaag. Brommers voor de deur opgeladen, sleutels inleveren en borg retour en daar gaan we.

 

Zoals al eerder genoemd willen we dezelfde weg terug rijden al we heen gekomen zijn. Klein probleempje lijkt te zijn dat toen Empuriabrava de eindhalte was. Om nu weer via Empuria te rijden lijkt niet de meest slimme oplossing.

We gaan maar rijden en als ik voldoende NNO weet aan te houden moet het goedkomen, en dat doet het ook.

 

Om vanochtend geen extra rommel te maken hebben we bedacht om het ontbijt ergens onderweg te nuttigen. Omdat we Empuriabrava rechts lieten liggen en ook Rosas wisten te ontwijken heeft het iets langer geduurd dan vooraf bedacht. Na twee uur rijden over onze favoriete bergweg langs de kust zijn we 95 kilometer verder en hebben aardig trek. We besluiten er dan maar een brunch van te maken, zo geven we een naam aan een voorgenomen schranspartij. Helaas, ondanks dat de zaak er prima uitziet gooit de beperkte Franse menukaart roet in het eten, Caroline verwend zichzelf met een appelpunt, ik kom iets beter weg met een hamburger/friet en een gebakken ei. Ach het vult, je spoelt het weg met twee emmers koffie en je zit toch even anders.

 

 

 Vlak voor de grens hebben we nog even de tank vol gegooid voor 1,46 euro p/l, wie kijkt er met zulke prijzen nog naar het verbruik?

Helaas valt de verbinding steeds weg en als ik dan niet vooraf de tekst kopieer ben ik dus even voor niets bezig geweest. Leuk als tijdverdrijf maar het voelt anders.

 

Maar goed, laten we het verder hebben over onze rit naar huis. Moet het echt? Nee maar dat is wel waarmee we bezig zijn.

Omdat de Garmin anders ingesteld stond en ik na de stop gewoon het eindpunt voor vandaag heb ingevoerd krijgen we toch een andere route. Deze keer gaan we onder Narbonne langs over de D627, mooie uitzichten en doordat er flinke rechte stukken zijn hebben we nog tijd om om ons heen te kijken ook. Beziers passeren we ook aan de zuidkant en vervolgens zien we de meisjes van de plaatselijke VVV weer langs de weg staan. Zou het toeval zijn dat op het laatste stuk van die weg twee auto's rechts van de weg met schade staan en er ééntje links in de greppel ligt? Als wij langrijden lijkt het alsof het nog maar net gebeurt is.

Omdat ik het zelf zo leuk vind nog een filmpje met beperkte beeld en geluids kwaliteit. Bedenk dat je er niet op hoeft te klikken.

 

Als we in een beetje onguur dorpje rijden heeft de plaatselijke scooterjeugd wel erg veel belangstelling voor onze scooters en proberen voor en achter ons in de buurt te rijden, eenmaal de stoplichten voorbij zijn we ze snel kwijt en we zullen ze niet meer terugzien.

 

Een stukje ten zuiden van Millau, ter hoogte van Pégairolles is het heerlijk rijden op de A75. Ik heb zelf altijd geroepen dat snelweg rijden saai is. Dat vind ik met de auto, en al helemaal met de motor, toch zou ik iedereen die dit met mij eens is dit specifieke stuk snelweg willen aanraden. Ze zouden er zomaar een circuit van kunnen maken.

 

Als we voor Millau van de snelweg af zijn en afdalen naar het dal krijg ik nog wat onenigheid met een Fransoos in een bestelbus. Terwijl ik in juiste positie achter drie auto's rijdt komt 'ie millimeters langs mij en drukt zijn bus vlak voor me. Die auto's inhalen ging met geen mogelijkheid dus was hij toch lekker een plaatsje in de rij opgeschoten. Ik ben er toch maar even voorbij gegaan (voordeel van 2 wielen) en heb hem rijdend duidelijk gemaakt dat ik begrijp waarom "imbeciel" een frans woord is. 

Kort voordat we het stadje inrijden zijn we nog gestopt op een "panoramaterras". Schitterende verzichten, maar als je daar mooie plaatjes van wilt maken heb je wel de camera nodig die nu thuis ligt.

 

 

In het centrum van Millau nog wat gedronken omdat het zo'n leuk pleintje is en toen door naar het hotel.

 

Bij het hotel aangekomen zijn we deze keer maar eerst gaan inchecken, om daarna door te rijden naar het hoofdgebouw. Eenmaal geinstalleerd zijn we nog wel een uurtje naar het restaurant gegaan, we lusten tenslotte altijd wel wat en zo ruim is de kamer nu ook weer niet.

Toen we terug op de kamer kwamen hadden we toch nog wel een bezigheid. Omdat het nogal warm was en nog licht hebben we met de gordijnen dicht het raam open gelaten. Zit de hele kamer vol met een soort onweersvliegjes, na een halfuurtje was dat probleem opgelost en kan de plaatselijke schilder morgen wat klussen door een paar muren te witten.

 

PS ondanks de bewolking vanochtend is het in de loop van de dag warmer geworden en gaf de emperatuurmeter op het dashboard 29 graden aan.