.

05-09-2014

 

 

Niet al te best geslapen en douchen is ook niet echt lekker in de beschikbare centimeters die de badkamer groot is.

 

We pakken snel in en rijden het centrum in voor een ontbijt. Zoals verwacht is dat snel raak en wel zo prettig, de brommers binnen handbereik.

 

 

 

Het oorspronkelijke plan was om vanaf hier naar Andorra te rijden, maar dat gaan we niet halen. Ondanks de drie daagse stop in Villereal blijkt het onderweg zijn (vroeg op, laat slapen) toch zijn tol te eisen. Daarbovenop komt dat als we Lourdes uitgaan, we direct merken dat we de Pyreneeën in rijden.

In de bergen rijden is superleuk, maar als je borden tegenkomt met de waarschuwende S met een onderschrift 28 kilometer weet je dat je niet gaat opschieten.

 

 

Het grappige is dat er dan na 28 kilometer een stukje van 200 meter recht is en er dan weer zo’n bordje wordt geplaatst met 26 kilometer. Dan is 100 kilometer rijden tussen de koffiestops in, best lang zonder cafeïne.

 

 

 

Aan het einde van de middag rijden we een wat grotere plaats in en we besluiten dat het voor vandaag genoeg is geweest. Bij het dorpsplein staan twee hotels tegenover elkaar en ik loop bij de dichtstbijzijnde naar binnen. Binnen ziet het er ook prima uit en voor 60 euro hebben we een kamer met ontbijt.

 

 

Als we zijn geïnstalleerd gaan we beneden op het pleintje zitten en nemen wat te drinken en chillen zo de dag uit. Dan pas merken we dat er naast het hotel op het dorpsplein een vrij grote kerk staat. Best mooi om te zien maar de bijbehorende kerkklok is best luid op de hele en halve uren en een herhaling na 3 minuten. Precies 19.00 is het uur dat de beiaardier wil laten horen wat hij allemaal kan, hele coupletten knallen uit het carillon en stopt pas na 20 minuten. Gelukkig voor ons blijft het hierbij tot de volgende ochtend 08.00 anders hadden we dus geen oog dicht gedaan.

 

 

Voor de volgende keer iets beter opletten dus. Als je eerder stopt om wat rust te pakken, wel eerst even checken waar de kerk staat ten opzichte van je hotel.

 

Dan gaan we op zoek naar iets te eten, in het aangrenzende straatje zitten verschillende restaurants.

Alleen hebben wij erg veel moeite om uit de Franse menukaart een bekend gerecht te ontdekken. Wat ik wel veel tegenkom maar absoluut niet wil is foie-gras en eend.  Hebben we eindelijk iets gevonden en kiezen een tafeltje uit blijkt onze keus niet als diner maar lunch op de kaart te staan. Nadat we 12 menukaarten hebben bestudeerd lopen we terug naar de eerste voor een salade en een biefstukje.

 

23.00 zijn we terug op de kamer. Ook hier hetzelfde probleem wat we de hele rit al ondervinden, een tekort aan stopkontakten. We hebben twee camera’s, een laptop, een telefoon en een communicatiesetje die stroom nodig hebben. Dat valt niet altijd mee met één of twee stroombronnen.

 

Om een beter beeld te krijgen van de wegen een uitsnede van de route van vandaag.