.

30-05-2017

Vandaag hebben we een DAT relatie.

Driving Apart Together

 

Caroline wil voor zichzelf een rustdag en ook ik wil wat losse eindjes wegwerken. De anderen gaan wel een rondje rijden om het National park waar Espot aan grenst.

Nico heeft ons laten weten goed te zijn aangekomen in Zwolle.  


Disclaimer
Onderstaande tekst is geschreven door twee gast schrijvers. Scoot-020 is op generlei wijze aansprakelijk voor eventuele gevolgen en/of psychische schade die kan ontstaan na het lezen van deze tekst


 

Tja, en dan ben je met een groepje lekker wezen rijden en als je terugkomt krijg je te horen dat het heel logisch is dat een van de rijders het stokje van Dick effe overneemt.....en een verslagje gaat schrijven van onze belevingen. Natuurlijk logisch, maar niet simpel......dus we doen een poging:

Ondanks de weersvoorspelling (60% regen) vertrokken we met een schitterend zonnetje.

 

De route werd door de heren vooraf in de Garmin gezet en zoals alle andere dagen reden we weer de mooiste bochtjes, langs de mooiste plekjes. Maar ja, soms geeft dat ook problemen. Vooral voor de dames, voor de heren wat minder.....

Na deze stop reden we door naar "la pablo de segur" waar het zeer goed vertoeven was. Grappig was dat we gratis bij het drankje van de "camarero" een filosofische uiteenzetting kregen over het ontstaan van het woord limonade. 

Na deze verfrissing reden we door naar Vielha

Omdat onze magen natuurlijk ook gevuld moesten worden stopten we onderweg in "El pont de Suert" bij een leuk restaurantje waar ook motorrijders zeer welkom waren. Er werden 4 hamburgers besteld maar helaas.....andere motorrijders waren ons voor geweest. Per dag bestelde hij 10 hamburgers, toen waren er nog 3, dus namen we er maar 2......Er stonden nog genoeg andere lekkere dingen op de kaart.

We hebben er heerlijk gegeten, met uitzicht op een heel leuk kerkje met een kopergroen dak.

Daarna vervolgden we onze reis door de bergen. We reden niet alleen over de bergen maar ook er onderdoor. Tussen de tunnels door werden we verrast met schitterende rotspartijen. Helaas was daar geen veilige gelegenheid om te stoppen, waardoor de foto's hiervan ontbreken.

Onze reis vervolgend kwamen we in Vielha langs de supermarkt waar we al eerder boodschappen hadden gedaan, maar naar boven kijkend naar de lucht, en de eerste regen spetters voelend, leek het ons toch wijzer om door te rijden. Boodschappen konden we altijd later doen in ons eigen dorp. De regen hebben we alsnog gekregen, maar toen waren we al veilig thuis, met volgetankte motoren.

Maar deze boodschappen waren ook niet nodig, want we werden zeer aangenaam verrast bij terugkomst.

 

Caroline had een voortreffelijke maaltijd gekookt, waarvoor ze wél drie keer op en neer naar de winkel moest lopen. Dit vanwege het moeilijk inschatten wat zo'n grote hongerige groep nodig had. Uiteindelijk was dit zéér goed gelukt. We hebben er van genoten en het was ruim voldoende.

 


 

Nadat de afwas is gedaan gaan we ondanks het feit dat het nog een beetje spettert op weg naar de dorpskern om een ijsje te eten. Helaas zijn we een half uur te vroeg waardoor we bij de overbuurman naar binnen gaan voor een coffee con leche.

Met de ijsman in zicht, gaan we zodra de deur opengaat verhuizen naar de overkant voor een vanille/chocolat helados.

 

Eenmaal thuis wordt de laptop van Hans gekaapt en mag ik tijdelijk niet aan mijn eigen weblog werken, 

Dan maar met Ronald en Jos werken aan de route voor morgen. Terwijl we daarmee bezig zijn betrap ik nog een indringer, blijkt de man onderhoud te doen aan het bubbelbad. We hebben de man in 4 talen verzocht om vooral volgende keer even te melden dat hij binnenkomt, het is tenslotte deze week ons huis.

 

We sluiten de avond af met een paar spelletjes waarbij de grootste valsspeler wint.