.

04-06-2017

Diny & Diny

 

Niet te verwarren met het bekende duo Hepie & Hepie.

De ene Diny is onze reisgenote en de andere Diny is daar een nicht van die in het verleden het Limburgse heeft verruilt voor het Franse. Er is ooit eerder sprake van geweest maar bij het organiseren van deze trip kwam het verzoek nogmaals of het mogelijk was dat de reis te combineren was met een familie bezoek in de Dordogne.

 

Omdat je dergelijke vragen niet negatief kunt beantwoorden maken we vandaag dus een kleine omweg van Lourdes naar Périgueux via Prayssac.

 

Omdat we vandaag best wat kilometers moeten afleggen over de geplande Franse binnendoor wegen ontbijten we 08.00.

Het hotel opperhoofd die gisteravond ook dienst had is druk in de weer met koffie, thee en broodjes. Al met al een prima en netjes hotelletje voor die 47 euro met twee personen inclusief ontbijt. Iets voor 09.00 vertrekken we noordwaarts.

Zoals gezegd rijden we binnendoor en al liggen de bergen nu achter ons, is het zeker niet saai rijden. Het hoog en laag is wel minimaal geworden maar het slingeren van links naar rechts is wel gebleven. Dat daardoor ook de gemiddelde snelheid niet hoog ligt maakt dat we wel nog twee stopjes doen maar niet van die lange om toch een beetje rond lunchtijd aan te komen. De eerste stop doen we langs de weg met een flesje water, de tweede is in Condom. Als we de motoren parkeren en op het terras plaatsnemen moeten we nog even wachten op de bediening. Na 5 minuten komt de garcon ons vertellen dat de tent nog gesloten is en we vanaf 12.00 kunnen bestellen. Op dat moment is het 11.56 ..........Al zou ik het vanaf 12.00 gratis krijgen, hij steekt het maar waar het het meest klemt.

We nemen een afslag van de doorgaande weg en in het oude centrum kunnen we kiezen waar we willen zitten met vriendelijke bediening, het kan dus wel.

Ongeveer 13.15 rijden we nabij Prayssac en gaan we op zoek naar de afslag met het juiste grindpad zoals Diny dat heeft beschreven.

Bij de familie worden we allerhartelijkst ontvangen en men heeft echt een mix gemaakt van een Franse en Hollandse lunch.

Het is een flink terrein met diverse gebouwen, een huis en een huisje voor verhuur.

Na het eten doen we nog een rondje langs de dieren en we zien onder andere een eenzame ezel, een geschoren lama, en een paar geitjes.

Dan is het alweer tijd om te vertrekken en worden we uitgezwaaid als we het pad afrijden.

 

Rond 18.00 rijden we de parking op van Premier Class Périgueux Boulesac. Inchecken is een fluitje van een cent en ook voor morgen doen we meteen een ontbijt erbij, dat scheelt morgenochtend een ontbijtstop kort na vertrek. Als we de kamers weer hebben omgetoverd in een uitdragerij gaan we op zoek naar eten. Niet dat we zelf op jacht gaan maar we komen wel uit bij de vlakbij gelegen Buffelo Bill Grill. Omdat de temperatuur nog steeds goed is gaan we buiten zitten en met behulp van de tolken die we de hele reis meenemen hebben we snel een keus gemaakt. Na een lang diner zakken we af naar het hotel waar we het inmiddels bekend afsluitertje tot ons nemen.

Dan naar bed met de afspraak dat we elkaar morgen weer zien bij het ontbijt om 08.30.