.

17-06-2013

 

Half 12 vertrokken we  vanaf onze basis Loch-end. Het is werkelijk schitterend weer en de temperatuur is ruim boven de 20 graden.

Ik had thuis al een paar routes van internet gehaald, alleen zijn die bijna allemaal gemaakt voor een doorreis. Na wat aanpassingen hier en daar, heb ik er toch een leuk rondje van weten te maken. We moeten eerst een kilometer of 60 naar het noordwesten en dan de dikke lijn van de Garmin volgen.

Nu hoef je hier niet persé een route te hebben, als je gewoon van A naar B rijdt kom je al op verschrikkelijk mooie plaatsen.

Bijna alle wegen slingeren om één van de vele Lochs heen en dat is vergelijkbaar met het leukste dijkje van Nederland. De wegen zijn over het algemeen goed maar ook komen we regelmatig stukken tegen met flinke scheuren die al dan niet zijn dichtgeplakt met een hoop grind. Het asfalt is hier toch al veel ruwer dan in Nederland, ik denk dat het voor je banden wel de helft scheelt aan kilometers voor wat betreft slijtage.


Het grote verschil is dat het uitzicht hier veel mooier is, er geen drempels zijn en de weg honderden kilometers lang is.De hele rit was schitterend, maar nauwelijks te beschrijven, sommige dingen moet je nu eenmaal zelf beleven of ervaren.

We zijn een paar keer gestopt voor wat drinken, eten of om een paar foto's te schieten.

Omdat straatverlichting hier niet bestaat, wil Caroline liever niet in het donker rijden. We hebben de tour onderweg dan ook iets ingekort om er zeker van te zijn dat we nog met licht thuiskomen. Het verschil is dat we Fort William overslaan, dat zou 40km schelen en die weg moesten we weer terug ook.
Dus besloten we wel de brug bij Connel over te steken en een paar fotos te maken en daar te keren om huiswaarts te gaan.

Op Zoover staat een tip voor een geweldige pubmeal in de Riverside Inn te Callandar. Netjes voor de deur geparkeerd en wij naar binnen, zijn net geïnstalleerd komt het bedienend meisje vertellen dat de keuken na 20.00 gesloten is. Helaas, het is inmiddels 20.30.

Omdat we toch nog wel iets wilde eten stonden we voor de keus om thuis iets te maken, ergens anders iets te zoeken of bij de naastgelegen chinees iets mee te nemen.We kozen voor de chinees en hoe moeilijk kan het zijn om Babi pangang te bestellen, het is tenslotte chinees en of je dat nou in Nederland of Schotland besteld maakt niets uit toch.


Daar dacht die schotse dwarskijker hier toch heel anders over en na een kwartiertje heel vriendelijk misverstanden en onbegrip uitwisselen, kwamen we er uit. We hebben iets met kip en met rundvlees besteld en de rest zien we thuis wel.Nu snel naar huis, want het is van Callander naar huis nog ongeveer 15 min rijden. Met een beetje geluk is het spul dan nog warm genoeg zonder dat er een magnetron uitkomst moet 
bieden.


We hadden het eten in de topkoffer van Car gedaan. Die rijdt gelukkig zoals ze altijd rijdt en met de nodige drempels die op basis wel aanwezig zijn, stond het eten niet meer overeind, maar gelukkig is wel alles in het tasje gebleven. Tijdens de bestelling kregen we mee dat het erg spicy food was, dat viel erg mee en uiteindelijk smaakte het voortreffelijk.

Al met al veel gereden en veel gezien. Niet gestopt bij de zogenaamde trekpleisters maar meer aandacht gehad voor natuurschoon en landschappen. Kastelen nog niet veel gezien behalve de kleintjes, maar dat halen we vast nog wel in.

Voor morgen geen plannen gemaakt, het zal een rustdag worden met een klein uitstapje.