.

20-06-2013

 

 Op de eerste pagina zijn interieur foto's toegevoegd.

 

 Laten we vandaag eens beginnen met een rondje over het "park" Loch-end chalets! 

 

Vandaag wilden we niet weg, wel weg maar waar naar toe en wat gaan we daar dan doen. Kortom we hebben ons in de ochtend en middag hier in het zonnetje vermaakt en zijn aan het eind van de middag toch op weg gegaan.


Car wilde toch wel naar zo een grote superstore waarvan we er onderweg een paar zijn tegengekomen. Dus besloten we om er ééntje op te zoeken in een richting die we nog niet zijn geweest. We hebben eigenlijk niet echt iets nodig maar wie weet of we nog iets leuks tegenkomen om de Schotse economie een boost te geven. 

 

Onderweg zoeken we wel iets om te eten, langs de weg is er genoeg op dat gebied te vinden. Het is alleen jammer dat ze hier niet echt op mooi weer zijn ingesteld en waarschijnlijk komt het daardoor dat er weinig terrasjes te vinden zijn.


We hebben er twee gevonden in Kirkintilloch, tenslotte één is géén. We rijden dus naar het zuid-westen en nadat we ons boerenweggetje achter ons laten en links afslaan komt er een tegenligger behoorlijk hard de bocht door. Het is een SUV met paardentrailer. De schotse boer lijkt flink van mij te schrikken en maakt een soort noodstop en begint met zijn vinger te wijzen, geen idee wat hij moet, ik rij links en het is zeker geen éénrichtingsweg. Ik hou het er maar op dat 'ie gewoon de pest in had vanwege die slechts 2pk in zijn aanhanger. Stoer


We hebben hier nog niet eerder gereden maar ook hier kom je ogen tekort. Vanwege het uitzicht, de bochten en het bij tijd en wijle slechte wegdek. Dat laatste is echt jammer voor het rijgedeelte, net als je lekker gas wilt geven zie je vooral in de bochten, grind of flinke scheuren op en in het wegdek. Niet echt geschikt voor mij om vol vertrouwen het gas open te zetten als je een paar keer op het laatste moment zo'n verrassing krijgt.


Eenmaal aangekomen in de superstore een paar broodjes voor morgen meegenomen en een fles drank. Verder niet veel bijzonders en vergelijkbaar met de  Makro of Maxis in Nederland.


Omdat we toch al een stuk die kant op zijn besluiten we door te rijden naar Glasgow. We rijden rechtstreeks het centrum in en komen bij de kathedraal omringt met standbeelden van David Livingstone andere beroemde schotten. Aan de achterkant is een oud kerkhof vol met grote monumentale graven.


Na bijna een week rijden tussen de dorpjes op het platteland zie je wel direct een groot verschil met een stad als Glasgow. Glasgow is een echte stad met woontorens en flats. Qua architectuur doet het gewoon zeer aan je ogen hoe men hier bouwt en rekening houdt met de omgeving. Vlak naast oude historische gebouwen staan gladde oerlelijke woonkazernes. Toch zonde als een stad gezegend is met zoveel monumenten en er dan op deze wijze mee omgaat.


Net als we langzaam aan richting huisje willen zien we een eetgelegenheid. Eenmaal binnen blijkt het een soort lokale hard-rock cafe te zijn.

Lekker gegeten en een goed gesprek gehad met een schot die ook buiten van een sigaretje genoot. Nu is mijn engels redelijk goed maar ik heb de beste man alles drie keer moeten laten zeggen voor ik door had wat hij te melden had. Het kwam er op neer dat hij onze scoots mooi vond en of we hier al lang waren en bla bla bla. Tsjonge jonge, wat spreken die schotten slecht engels. Tong uitsteken


Op de terugweg nog bij een andere superstore gestopt. Ik was benieuwd of ze daar ook nog iets leuks verkopen van whisky, iets lokaals in een leuke cadeau-verpakking met glaasjes erbij ofzo. Helaas niets gevonden, maar wel opvallend dat op alle flessen een soort alarm zit en heel veel meldingen worden gedaan dat onder de 21 geen drank mag kopen.

Bijna dezelfde weg terug naar huis genomen en net als op de heenweg weer genoten van het uitzicht.

Op een parkeerplek nog even gestopt voor een foto maar eigenlijk is het te wijds om goed in beeld te krijgen met een simpele camera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan door naar huis want we zitten bijna tegen schemering aan en Caroline gaat steeds benauwder kijken, die wil hier met de ontbrekende straatverlichting liever niet in het donker rijden.

 

Al met al op een echte vakantiedag, genoten van de zon, een stukje gereden en één en ander gezien.