.

17-05-2014

 

Ondanks de korte nacht, prima bedden en medebewoners die zachtjes doen ben ik 08.00 wakker. Eerst het gebruikelijke ochtendritueel en dan zie ik in de kamer een prachtig klaargemaakte ontbijttafel voor vijf personen. Peter had al gezegd dat hij voor broodjes zou zorgen maar samen met Patrick kan hij zo een eigen ontbijtservice beginnen. Tot zelfs de gekookte eitjes ontbraken niet.

 

 

 

Nadat we hebben ontbeten en de tafel is leeggemaakt trekken we onze reis-outfit weer aan.

De juiste route in de navigatie geladen en there we go!

 

 

 

Het gaat echter al snel mis. Er is een weg afgesloten en geen omleiding aangegeven. Het is even zoeken naar het juiste pad maar na twee pogingen op een doodlopend boerenweggetje hebben we alsnog een goed alternatief te pakken.

Als we de geplande route kruisen maken we een korte stop langs de bosrand. Dan rijden we door en vinden een perfecte stop voor een groep motorrijders. Ruim voldoende parkeerplaats, groot terras en ook binnen plek zat voor een groep grote eters. De man heeft zelfs buiten een kraan met spons om windschermen schoon te maken, hoezo motor vriendelijk.

 

Als we daar vertrekken krijg ik het verzoek om ook maar eens voorop te gaan rijden. Voor iedereen die mij kent is duidelijk dat dit wel erg tegen mijn natuur is. Maar we hebben het nu eenmaal zo afgesproken en een man een man, een woord een woord. Omdat ik normaal de camera vooruit heb staan bedacht ik dat het misschien weleens leuk is om dan achteruit te filmen. Hieronder het resultaat van dit eerste experiment.

 

 

Na enige tijd rijden komen we in Cochem, één van de bekendste motorpleisterplaatsen en dat merken we direct bij het binnenrijden. Overal zie je op de terrassen mensen zitten met motorkledij of lopen met een helm in de hand. We vinden een parkeerplaatsje op het grote plein. Je kan een stadje als Cochem tenslotte niet zomaar voorbij rijden zonder mee te doen aan de  doorlopende parade die zich hier afspeelt. Daarnaast zijn er terrasjes zover je kan kijken en werkt het weer mee aan de juiste omstandigheden. We strijken neer op een verhoogd terras naast de rivier en schuiven een traditioneel broodje bockworst naar binnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Cochem

 

 

 

 

Als we alles op hebben wat we betaald hebben vertrekken we weer nadat we nog een rondje over het plein slenteren. Er valt genoeg te zien en er staan brommers in alle soorten en maten.

Als we de route vervolgen blijken we rond etenstijd aan te komen in Manderscheid. We strijken neer bij onze vrienden van het volgeboekte hotel en gaan met z'n allen aan de schnitzel. Als de energierijke voeding binnen is gaan we slingerend de route afrijden en op het punt dat we het dichtsbij Winterscheid rijden slaan we af en geloven het verder wel. Tot nu toe klopte alles zoals dat vooraf was bedacht en de route wordt goedgekeurd. Nog een klein stukje slingeren en we zijn weer thuis. We rijden het laatste stuk tegen de zonsondergang in en er zijn momenten dat het zicht erg slecht is door de felle laagstaande zon en dan weer donkere schaduw partijen van het bos waardoor we rijden. Het tempo gaat dus iets omlaag en we arriveren moe maar voldaan rond 21.30 in das Ahl DederrerHaus.

 

Nadat er is gedoucht, koffie gezet en snacks op tafel staan worden de foto's en filmpjes bekeken. De route voor morgen krijgt puntjes op de i en ook vanavond eindigen we in de ochtend. Misschien niet goed voor de rust, maar geeft wel aan dat we het heel gezellig hebben met z'n vijven.

 

Rondom Manderscheid