.

20-09-2012

 

Donderdag 20-09-2012

 

Vandaag de dag gestart in vakantie tempo. Oftewel, kom ik er vandaag niet dan zie ik het manana wel.

 

Vandaag is er markt in het dorp en ik stel mij daar niet al te veel van voor. We zijn in een eerdere vakantie al eens meer dan 40km enkele reis onderweg geweest voor twee kraampjes en een bloemenstal, wat zal het dan hier zijn buiten het seizoen.

Waar een markt bij mij niets anders oproept dan ergernis en aversie vindt Car het altijd leuk om tussen de kraampjes door te slenteren. Toen ze vanochtend voorstelde om anders even alleen over de markt heen te lopen zat ik al oke te knikken voordat ze uitgesproken was. 

Bij thuiskomst liet ze weten dat ik heel veel gemist heb en dat het een echte markt was die bijna de hele boulevard doorging. Tsja, dat heb ik inderdaad mooi gemist. Ze had meteen een fles water meegenomen, daarmee moeten we het redden tot zaterdag, onze vertrekdag. Helaas geen leuke surprise van de markt voor mij, dan moet je er dus toch zelf bij zijn.

 

Vandaag is het stralend weer en behoorlijk warm met een zacht windje, dus op naar het strand. Car was nog een soort tweedehands boekenwinkeltje tegengekomen dus daar zijn we even naar binnengewipt. Ik had een paar boeken bij me maar blijkbaar heeft dat met inpakken niet de hoogste prioriteit gekregen. En de inspiratie voor dit verslag moet toch ook ergens vandaan komen he. Behalve Engels en Spaanstalig was er ook een klein hoekje met Nederlandse boeken. Engels lezen gaat wel maar in je eigen taal vind ik net iets prettiger. Twee pillen van Desmond Bagley meegenomen a 3 euro het stuk en ik kan mij weer vermaken op het strand.

 

Aangekomen op het strand was het anders dan van de week behoorlijk druk. Er konden zelfs van die ligbedden gehuurd worden en dat hebben we dan ook gedaan. Dat is toch een stukje meer comfort dan plat in het zand. Nu was de zon wel erg warm maar dat kleine beetje wind vond ik behoorlijk fris aanvoelen en waar ik eerst onder de parasol een plekje had gevonden ben ik vanwege de frisheid toch maar gewoon onder die grote gele kachel gaan liggen.

 

Terwijl ik het heel erg druk had met lezen en om mij heen kijken heeft Caroline de catering verzorgt.

Om 18.00 ging onze stoelen senor de boel opruimen en dat was voor ons het teken om ook maar op te stappen. Bij de strandtent nog een bakkie genomen en toen naar huis. 

 

Morgen nog een laatste dag hier en dan begint het nomadenbestaan weer, ik kijk er naar uit.