.

25-05-2017

The day after the night before.

 

Vandaag gaat het echt gebeuren. Alles ingepakt (en het lijkt erop dat we echt niets achterlaten) en opgeladen. Gisteravond nog een dipje maar dat laten we nu maar achter ons. Ik ben wel blij dat we niet langs Stockholm en/of Manchester gaan.

 

 

 

Nico kan ieder moment arriveren en als Hans en Ria er zijn gaan de kilometers tellen. Aragon, here we come.

 

Nico ruim op tijd voor de koffie aangekomen met zijn Gilera Fuoco trailer 2.0. Kort daarna komen Hans en Ria aanrijden. En dan is het uur U aangebroken .... na alle voorbereiding en hiaten die we hebben gelaten stijgen we op en gaan op weg naar onze eerste rendez-vous te Hazeldonk..

Na een klein 100km moet Nico tanken, zo'n trailer erachter maakt vanzelf dat de actie radius wat minder wordt en hij heeft nu eenmaal extra kilometers vanaf Zwolle gemaakt.  Zo een extra tankstop gaat vast nog weleens gebeuren.  

 

Dan is er nog een akkefietje met een rare automobilist die van baan blijft wisselen in de file vlakbij Breda. Alle agressie verwerkt als Zen en kort daarna meeten we Diny en Ronald bij de koffie te Hazeldonk. Tijdens de koffie lijkt het even alsof we begeleiding krijgen van de Belgische gemotoriseerde gendarmerie, het blijkt echter voor de NAVO top te zijn waar we nog flink last van krijgen.

We vertrekken op schema richting Brussel om de laatste deelnemers op te pikken. Ongeveer vanaf de grens tot Brussel rijden we tussen de file door en ik begrijp die belgen steeds minder. In plaats van dat ze op een mooie zonnige dag in de auto stappen om iets leuks te gaan doen gaan ze met de auto in de file staan. Ik snap echt niet wat ze daar aan vinden.

Aangekomen bij de Mac te Waterloo/Brussel genieten we van de eerste patattekes van deze US keten die het dan weer frensch fries noemen. Het zal vast niet het enige gefrituurde maal zijn deze rit.

 Na nog een hele flinke file bereiken we de Franse grens en ondanks de drukte liggen we goed op schema.
Als ik denk dat het tijd wordt voor koffie blijkt de Aire die ik oprij alleen een parking te zijn die vol staat met vrachtwagens. Dan maar door naar de volgende en ook daar treffen we hetzelfde. Nu wel ruimte om de brommers te parkeren en even de benen te strekken. Na een kwartiertje besluiten we 40km door te rijden naar de Aire waar wel koffie en broodjes te verkrijgen zijn. 

Na de ruime stop is het nog een ruim half uurtje rijden naar Jaux alwaar we de nacht doorbrengen. Inchecken ging redelijk vlot en we hebben dit hotel de hele bovenverdieping afgehuurd. Brommers onder de galerij en de tassen afgeladen. Allemaal even opfrissen en dan op zoek naar voedsel. Nadat we eerst de verkeerde kant oplopen komen we na een kwartiertje terecht bij een Italiaan. Vriendelijke bediening en een beetje hulp van Jos en Maggy maakt dat we in no-time aan de pizza en pasta zitten. Op 2 man na die kiezen voor de BBQ burger.

 

Terug bij het hotel gaan we onder de galerij een zithoekje maken en zitten nog wat gezellig na te kletsen.

 

 Dan  was er nog een dingetje maar daar kom ik later op terug.