.

31-05-2017

 

De bedrieger bedrogen

 

Zoals ik gisteren al zei tijdens het spel dat gespeeld werd, "de grootste valsspeler heeft gewonnen"

Omdat het erg onwaarschijnlijk is dat iemand het spel niet kent en toch een ruime overwinning behaald is deze Belg met pokerface beloond met een prijs. 
Hij mag meedoen met de masterclass ontbijt serveren.

Hiervoor gaat Jos eerst boodschappen doen en leert van de lokale winkelier een totaal nieuw concept om middels handgebaren eieren te bestellen.

Als wij beneden komen zijn Jos en Maggy druk doende met het bakken van eieren, spek en nog wat ingrediënten. Het vult en smaakt best en ook dit gaat helemaal op..

 

Nadat we nog wat koffie weg slurpen kleden we ons om en gaan we weer op pad.
Eerst onze eigen  8km lange slingerpad het dorp uit. Dan een stuk hoofdweg waar het tempo iets omhoog gaat en we door de vallei onze bochtjes draaien. Na een paar tunneltjes rijden we een parkeerplaatsje op om wat plaatjes te schieten van de omgeving.

Als we verder rijden stoppen we na ruim een uur om even te tanken en aan de overkant wat te eten. De ritjes die we maken variëren tussen de 250 en 300 kilometer. Dat lijkt niet veel maar doordat de wegen wienig tot niet rechtuit gaan ligt de gemiddelde snelheid niet zo hoog en gaat er toch veel tijd inzitten. Daarbij opgeteld dat we af en toe stoppen voor de zogenaamde 'kodak momentjes' en de uren van de dag vliegen voorbij.

Ergens onderweg komt de vraag wat en waar we vanavond eten. Mede omdat we een late lunch hebben genoten bedenken we dat het niet veel hoeft te zijn en doet iemand het voorstel voor soep te maken met wat stokbrood. 

Tijdens een koffiestop gaan Ria en Caroline winkelen en als we thuis komen nemen Ria en Hans de kombuis in beslag. Al snel kunnen we aan tafel en van de twee soorten is zoveel dat er voor de verandering eens iets overblijft.

Zo komt dus de kookkunst van eenieder aan bod en blijken we over onverwachte kwaliteiten te beschikken.

Later op de avond worden er nog diverse spelletjes gedaan maar deze keer wacht de winnaar geen beloning.