.

24-09-2012

 

Ik ben nog twee stukjes vergeten van gisteren en eergisteren.

 

Toen wij in L'estartit de scooters aan het optuigen waren reed er twee keer een witte SUV met caravan langs. Later toen wij onderweg waren heeft die combinatie een tijd achter ons gereden tot wij de afslag naar de kust namen. Later op het pleintje in Millau komt er een stel op ons af met de vraag of wij die twee uit l'estartit waren. In het gesprekje dat volgt blijkt dat hij dacht dat wij niet zo hard konden en daardoor later waren aangekomen. Lachen

 

Gisteravond op het parkeerplaatsje voor het hotel hebben we meteen bij aankomst de tassen van de scooters afgehaald. Omdat mijn jas nogal zwaar werd van alle spullen in mijn binnenzak had ik onder andere telefoon en portemonaie in een tasje onder mijn zadel gestopt. Tassen eraf, scooters op slot, heb ik dat tasje op het zadel laten liggen. Gelukkig zaten er twee motorrijders op het terras die na onze aankomst vertrokken en die komt er mee aanlopen, pff, dat scheelt weer een hoop ellende.

Mannen en tasjes, het blijft een ongelukkige combinatie.

 

Maandag 24-09-2012

 

Dit was met afstand de slechtste nacht van de hele vakantie. T.r.ng wat was het warm in die kamer. Geen airco maar wel een vin, alleen daarvan was de aan/uit knop stuk. Dat weten te maken, en met vin en raam open bleef het onbeschrijfelijk heet.

Na een heel kort nachtje zijn we ruim op tijd voor een karig ontbijt. Jammer, ik had er hier wat meer van verwacht. Binnen no time zijn we klaar en zitten op de scooter.

 

We hebben vooraf nog even gekeken wat we vandaag willen rijden. We zijn zo gaar dat het niet reël is om te denken dat we ver komen. We hebben een hoteladres in Troyes in de Garmin gezet, en tegen die tijd zien we wel of we verder willen.

 

Na een uurtje beginnen we allebei wat ongemakkelijk te zitten. Het rijden is best inspannend geworden, er staat een harde zijwind en ondanks dat ik wel wat gewend ben als "doorrijder" zijn er af en toe wat benauwende momentjes als je als tegenligger zo'n vrachtwagencombi tegenkomt. Je krijgt dan zo'n opdonder dat het best knap is om op je eigen baan te blijven.  We zoeken dus een plekje om te stoppen en voila, direct prijs. Na een snel bakkie zijn we verder gegaan en na nog ruim een uur vrij worstelen met Zephyros komen we een gezellig uitziend zitje tegen. Nu was het de bedoeling dat we alleen wat zouden drinken maar de volle borden die langskomen maken toch dat we een bestelling doen.

 

 

We hebben nog ruim twee uur te gaan, qua kilometers schiet het niet echt op. We komen door veel oude dorpjes waarvan je je afvraagt of daar nog echt mensen wonen en waarom je maar 50km mag. Tussen de dorpen rijden we mede door de wind niet veel harder dan 90km. Het is wel mooi rijden door heuvellandschap en een 2 baansweg die daar doorheen slingert.

 

Vergeet niet je geluid wat te dimmen 

 We zien langs de weg nog een zoveelste leuk kasteeltje en besluiten daar naartoe te rijden. Eenmaal boven rijden we achterlangs, de ingang van het park aan de voorzijde is afgesloten door een hek.

 

 

Dan doen we het wel met een plaatje van afstand.

 

 

Nog een uurtje en we zijn in Troyes, we zijn allebei blij als we er zijn, vandaag toch nog ruim 5 uur gereden en ongeveer 300km verder gekomen. We zitten in het IBIS in het centrum van Troyes. Een avondwandeling verteld dat het best een leuk plein heeft, vol met uitgaansgelegenheden en rondom oude klassieke gebouwen zoals dat hoort in een centrum van een stad. We hebben daar nog wat gegeten en originele pleinprijzen betaald, en gaan waarschijnlijk niet al te laat het licht uit doen.

 

Morgen de laatste dag en we willen morgen thuis slapen.

Zojuist nog even gekeken en omdat de laatste loodjes toch het zwaarst zijn wijken we af van onze principes. Het is vanaf hier 7 uur rijtijd exclusief stops naar huis, 560kilometer. Als we van Troyes naar Reims een stukje tolweg nemen scheelt dat bijna een uur. En ik ga er vanuit dat we het leukste nu wel gezien hebben, anders hadden we ook niet zover gehoeven, ja toch, niet dan?

 

Tot zover de één na laatste dag.