.

10-09-2012

 

Maandag 10-09-2012

 

Een beetje verkreukeld opgestaan, het was een te hard bed en vooral erg warm in die "riante" hotelkamer. Gestart met een karig ETAP ontbijtje en dan op stap. Staan we net op de parkeerplaats de tassen op te laden, begint het te regenen. Duurde gelukkig niet lang genoeg om erg nat te worden maar mede hierdoor wel een afslag verkeerd op een rotonde met 6 afslagen. Hierdoor een half uur verknoeid maar uiteindelijk toch weer de weg naar het zuiden gevonden.


Na anderhalf uur rijden zijn we toch aardig opgeschoten en komen een terras tegen waarnaast we de scooters kunnen parkeren. Dat is wel een voorwaarde want ik moet er niet aan denken om al die zooi mee te slepen voor een bakkie koffie. Anderzijds, je zal terugkomen en ontdekken dat je tassen van je scooter af zijn gehaald, en dan niet door een hulpvaardige fransoos maar............ das pech, tassen weg

Na de break fit genoeg voor nog een etappe. De weg is vooral 90KM en 50km in de dorpjes die we passeren. Het is heel erg zichtbaar dat dit vroeger een drukke doorgaande route is geweest en nu niet meer. Het lijken wel spookstadjes waarbij de staat van verval van de huizen echt opvallend is. Verweerde bordjes "hotel" en "restaurant" zie je nog wel hangen maar de gebouwen staan leeg en zijn niet meer bewoonbaar.

Nog maar een break genoten met een bakkie leut en in Auxerre getankt. (1 ltr E95 1,57, dat is 0,30 verschil met NL) Nog een keer gestopt op een parkeerplaats met picknicktafel en daar de laatste fles water naar binnen gemikt om vocht aan te vullen. Want na het kwartiertje regen vanochtend, is het al erg snel  warm geworden.

Omgevingsfoto

Dan het laatste stukje voor vandaag en rond 17.00 nemen we een afslag waar staat aangegeven dat er een hotel is. Afijn, geen hotel te vinden maar Garmin biedt uitkomst. Comforthotel genomen en de kamer is zeker 1 vierkante meter groter dan de poppekast van gisteren. Eenmaal geinstalleerd zijn we naar beneden gegaan om wat te eten maar volgens goed zuid europees gebruik eerst een "voorafje" genomen in de hoteltuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Parking en de hoteltuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor morgen hebben we al een hotel geboekt, Millau is het doel waar we de nacht gaan doorbrengen.