.

16-05-2014

 

Eindelijk is het zover. Na alle voorbereidingen en overleg via groepsgesprekken, E-mail en Whats-up, en niet te vergeten een spannende vooravond gaan we eindelijk rijden.

 

Uitgezwaaid door Caroline rij ik hier 08.35 de straat uit, iets later dan gepland. Eerst naar de Total in R'dam waar ik wordt opgewacht door Ronald. We zetten mijn tas nog even goed vast en vertrekken richting Zevenbergen. Zodra we de snelweg oprijden zien we dat alles stilstaat. Ondanks dat we wat breder zijn vanwege de zijkoffers kunnen we er gelukkig goed tussendoor rijden.

Aangekomen in Zevenbergen wacht een ontvangst in de tuin met koffie en brabantse wordtenbroodjes. Dan wordt er nog een belronde gedaan met Guido en Patrick die met wat vertraging vertrekt uit Goes. We spreken af om te verzamelen in Urmond, een bekend DBS punt voor reizen naar het zuiden.

Dan nemen we afscheid van Jacqueline en sturen we richting Weert. Aangekomen bij de Goudreinet komt Guido aanrijden op het moment dat wij het terras opstappen. Allemaal aan de bal en dan door naar Urmond waar Patrick sneller is gearriveerd dan we hebben berekend.

 

Vanaf Urmond zijn we dus compleet en rijden van hier binnendoor naar Winterscheid. Onderweg krijgen we al de nodige voorproefjes van wat ons de volgende dagen te wachten staat. Het wordt met elke kilometer die we afleggen leuker.

Precies 20.00 rijden we Winterscheid binnen en gaan op zoek naar het huis. Ik denk wel het juiste huis te zien maar dat komt niet overeen met het opgekregen huisnummer. Dat blijkt te kloppen, de beheerster woont op nr 6 en wij zitten 50 meter verderop. De scooters/motoren parkeren we achter het huis naast een pas aangelegde tuin die er keurig uitziet.

Eenmaal binnen zien we een bijna nieuw interieur in een kortgeleden gerenoveerd huis. Beneden een grote voor- achterkamer met keuken en aan de andere kant van de gang twee slaapkamers voor Guido en mij. Boven nog een ruime kamer met keuken en drie slaapkamers met ieder een eigen badkamer.

Nadat we een snel rondje hebben gemaakt en de tassen hebben afgeladen rijden we naar Bleialf, een dorpje verderop waar de supermarkt nog open is. Met z'n allen naar binnen en snel een halve kar vol gegooid met spul dat we denken nodig te hebben. Nadat we de inhoud van de kar hebben verdeeld over de beschikbare ruimte onder de zadels willen we een eetgelegenheid zoeken waar we een hapje kunnen eten. Guido gaat het even vragen aan een duitser op de parkeerplaats die waarschijnlijk net terugkomt van een gecombineerde carnaval, bierfest en daarna nog iets heeft gedronken. Tjee, wat was die vent dronken.

Inmiddels hadden anderen al wat gevonden op de Garmin en twee keer de hoek om vonden we das Altes Backhaus. Eensgezind als we zijn allemaal aan de schnitzel en die smaakte prima. Dan terug de berg op naar huis en daar nog een dag evaluatie gedaan en een plan van aanpak gemaakt voor morgen.

Uiteindelijk veel later geworden dan we wilden en eenmaal in de slaapkamer kwam ik erachter dat ik vandaag zelf mijn bed moest opmaken. Vrij gezellig leven heeft dus ook beperkingen.

 

Aanrijroute