.

18-09-2012

 

Dinsdag 18-09-2012

 

Vandaag staat een bezoek aan Gerona op het programma. Ik heb al een route gemaakt in Mapsource met wat leuke kronkels erin. Klein probleempje is alleen dat het bergwegen rijden vooral leuk is als de weersomstandigheden een beetje Spaans zijn. In de ochtend is dat niet het geval, het miezert, en af en toe lijkt het gewoon op Hollandse regen. Nu zijn we niet bang voor een beetje water, maar het nodigt niet uit om onze plannen uit te voeren. We blijven nog even in ons appartement en rond 12.00 begint het wat lichter te worden. Optimistisch als we zijn gaan we ons op ons gemak klaar maken voor de trip.

 

Als we een stukje onderweg zijn begint het weer te spetteren, niet hard, maar voldoende om de weg nat en glibberig te maken. Later blijkt ook op het filmpje dat het windscherm vol spetters zit. Ach ja het hoeft ook niet perfect te zijn.

 

Het eerste stuk is over een soort landweggetjes door het Spaanse landschap. Dan gaan we linksaf richting een plaats met de mooie naam "Els Angels".

Dan denk je toch meteen; Wie is Els? De zus van Charly of gewoon een dyslectische Spaanse MC.

 

Waar het eerst lijkt alsof de weg een beetje door het dal slingert, wordt het na een paar kilometer toch weer spektakel. Hoewel het tempo wat lager ligt, vanwege het gruis op de weg en het regenbuitje van daarnet.

Hier een filmfragment, beeld is niet stil te krijgen en dat zegt ook iets over de kwaliteit van de weg.

 

Als we na een poosje wat hoger in de bergen komen rijden we werkelijk met ons hoofd (en de rest) in de wolken, het doet een beetje denken aan een pre-winterrit, maar dan op een andere weg.

 

Eenmaal de stad binnengereden zitten we al snel in het centrum. We hebben inmiddels wel trek gekregen in een bakkie en pakken het eerste terras dat er wat levendig uitziet. De scooters hebben we gewoon langs de kant gezet en dat voelt toch niet helemaal oke. Tot nu toe hebben ze in elk dorp of stadje voor motoren en scooters speciale parkeervakken. En dat zijn er best veel, je hoeft er echt niet naar te zoeken, en dan mikken wij die van ons gewoon zomaar langs de straat. We houden er wel een oogje op, zodat in geval van policia we er snel bij zijn om in vloeiend Amsterdams uit te leggen dat we het nooit meer zullen doen. Gelukkig komt het allemaal niet zover en we rijden een stukje verder en parkeren dan keurig in de rij.

 

In Gerona hadden we een opdracht meegekregen en met onderstaand plaatje scoren we vast een ruime voldoende.

 Het oude centrum van Gerona is bestraat met van die grote vierkante moppen waarop nauwelijks te rijden valt. Het gemiddelde wegdek in Belgie is al een stuk beter. Helemaal door elkaar gehusseld weten we de weg naar de kathedraal boven te vinden. Van dichtbij is 'ie best groot en lastig om op de foto te zetten. Met een beetje passen en meten en een paar toeristen wegjagen met veel gebrombrom is het toch gelukt.

 

Nadat we een stukje door de oude stad heen waren geslenterd en op een pleintje nog wat hebben gedronken gingen we terug richting de scooters. Oja, waar staan die scooters dan? En wat lijkt het dan ineens allemaal op elkaar. Steegje linksaf, pleintje rechtoversteken, dan dit straatje maar weer rechts. En wat is het dan warm met zo'n motorjas nonchalant over je schouder. Vlak voordat de wanhoop toeslaat en de knieen het begeven krijg ik een witte topkoffer in beeld. Nog een paar stappen en we hebben weer een overwinning op ons zelf behaald.

Het duurde nog even voordat we stad uit reden, de avondspits is ook hier druk en nadat we eerst keurig in de rij bleven staan, zijn we er later net als thuis en de spanjaarden hier, links en rechts voorbij gereden.

 

Het was de bedoeling dat we onderweg wat zouden eten, maar met de vroeg invallende schemering besluiten we om door te rijden en de Italiaan bij ons op de hoek met een bezoek te vereren.

Het was genoeg en redelijk te eten maar een Michelin ster zal deze zaak nooit ontvangen.

Voordat het eten kwam heb ik alvast de scooters in de parking gezet zodat bij eventuele regen we daar geen omkijken meer naar zouden hebben.

 

We zijn precies 20.30 binnen en met een haperende internet verbinding naar Dortmund-Ajax gekeken. 86 minuten redelijk zitten te genieten tot dat die Afgesloten 1-0 scoort.

 

In de avond nog een flinke onweersbui maar de neerslag valt mee. Benieuwd wat voor weer het morgen wordt, hopelijk kunnen we naar het strand of ons bij het zwembad vermaken.