.

23-09-2012

 Zondag23-09-2012

 

Pff, nu al eruit. We hebben een heel kort nachtje gehad, ondanks het open raam gisteravond waar de vliegjes dankbaar gebruik van hebben gemaakt is het erg warm in de kamer geworden. Oftewel, bloedheet. na een partijtje vrij worstelen met de airco heb ik dat ding toch aan de gang gekregen. Het leek heel even te helpen maar hij koelde nauwelijks, en in zo'n klein hokje is het dan erg klef. uiteindelijk pas tegen 03.00 uur in slaap gevallen.

 

Vandaag geen hotel ontbijt. We gaan eerst even tanken aan de overkant en dan terug Millau in om op het pleintje wat te nemen. Kiezen wij natuurlijk net dat ene terras uit dat alleen drankjes serveert. Geeft niets, broodjes gehaald bij de bakkerij ernaast en we hebben het prima voor elkaar.

 

We gaan de stad uit en rijden na een kwartiertje weer op de snelweg. Nu is dat niet te vergelijken met de A2 bij ons in Nederland. Er zitten geweldige stukken bij van kilometers lang waar je continue van die heerlijke lange bochten hebt. Ze zijn wat scherper aangesneden maar je zou het bijna willen vergelijken met klaverblad rijden.

Nu heb ik diverse stukken mijn Contour aangehad maar na mijn geklooi met de bevestigingsclip en het vele trillen is er een stukje van de houder afgebroken. Geeft verder niet, dat los ik thuis wel op maar deze beelden wil ik niemand aan doen. Als je niet beter weet denk je dat we op een zesbaans weg rijden in plaats van de tweebaans die het in werkelijkheid was.

 

Na goed een uur rijden zijn we toch lekker opgeschoten en vind ik het tijd voor een bakkie. Nadat we de afslag hebben genomen naar "Aire du nog wat" zie ik tot mijn verbazing dat van al die grote parkeerplaatsen hier langs de weg, ik er ééntje weet uit te kiezen waar we al op de heenweg geweest zijn.

 

 

Het is de hele dag al bewolkt en met de wind die er staat voelt het best fris aan. Net als ik daar een opmerking over wil maken tegen Car lijkt het wel of we van het ene moment in het andere in een warme luchtlaag terechtkomen. Vanaf dat moment loopt de temperatuur alleen nog maar op en als we bij de tweede stop van de dag in Clermont-Ferrand op een terras zitten wordt het weer ouderwets puffen.

 

 

Een kort stukje verder geeft een knipper op het dashboard aan dat de Majesty weer dorst heeft. Logisch natuurlijk, die verzetten wel het werk, wij zitten er alleen maar op. Tijdens het tanken is er meteen overleg. We twijfelen een beetje over het laatste stuk naar huis, gaan we wel of niet via Luxembrug. Voordeel is goedkoop tanken en shag halen, maar het zijn ook extra kilometers die nu niet zo handig lijken uit te komen. We besluiten Luxemburg te bewaren voor een DBS meerdaagse en besluiten dat we dan ook wel wat vroeger dan gebruikelijk op zoek kunnen gaan naar een plek om te overnachten.

 

Dat is dan toch een stuk eenvoudiger gezegd dan gedaan, de meeste "spookdorpjes" hebben wel een gebouw waarop "Hotel" staat, maar dat is dan in zo'n vervallen staat dat je er nog niet eens een paard zou stallen.

Dan zien we langs de weg een hotel/restaurant dat er wel bewoond uitziet. Als wij parkeren en naar binnen gaan is de vrouw bezig met een ander stel. Het ziet er netjes uit en wij weten al dat we hier gaan overnachten. Als wij aandacht krijgen van de vrouw en uitleggen dat we een kamer willen vraagt ze naar het aantal personen en of we willen eten. Ik zeg dat we alleen een kamer willen en dan blijkt dat ze daar niet aan doet. Het is een soort koppelverkoop, kamer + diner. Laat ik nu een klein beetje hekel hebben aan dat soort verplichtingen, helm op en snel verder.

 

Even later passeren we een brug over een riviertje en het pleintje erachter ziet er levendig uit. Net om de hoek een hotel en dat is 'm geworden. We zitten nu in:

Le Chene Vert te St Pourcain sur Sioule.

 

 

Later zijn we nog een rondje gaan wandelen en toch nog iets gedaan aan historisch besef.

 

 

 Nog wat gedronken en gegeten en dan is er weer een dag voorbij.