.

16-06-2013

 

Vandaag een beetje uitgeslapen en in de ochtend rustig aan gedaan, en ontbeten in onze achtertuin. We hebben tenslotte wel vakantie.


Rond 13.00 waren klaar om te vertrekken,  en zijn we gaan rijden richting Callender. Na een half uur lastte ik de eerste rook pauze al in. Reden hiervoor was dat we een paar auto's voor ons hadden die bijna achteruit reden in plaats van het gas erop. Het leek mij beter om even te stoppen, dan geven we ze ff een flinke voorsprong.

Na een uurtje kreeg ik trek in koffie, maar net toen ik iets zag was dat net op een drukke kruising waar ook het parkeren tot mislukken gedoemd was, dus doorgereden, op naar de volgende gelegenheid.


Nog 20 minuten later zagen we een eetding langs de weg met een ruime parkeerplaats. Het was een soort cafetaria waar we een hamburger en een patatje hebben gescoord. Nadat we de bordjes leeg hadden, rijden we weer verder over de Schotse en scheve wegen. We rijden niet echt een route maar ik geef af en toe een bestemming in die 50km verderop ligt en zo verkennen we een beetje de omgeving.

Na een tijdje rijden kwamen we bij Inveraray, een leuk plaatsje, uiteraard aan een meer, met een haventje en een mooi uitzicht. Daar was ook wat leven in de brouwerij. We zagen nog meer motoren staan en mensen zaten het in het gras dus gestopt voor een pauze  en wat foto's. Het was daar betaald parkeren en we stonden niet optimaal, dus zijn we bij de scooters gebleven. Wel van de gelegenheid gebruikt gemaakt om in een warm zonnetje een kop koffie en een ijsje te nuttigen.


We hebben daar nog flink lol gehad om een stel dat vlak voor ons vertrek aankwam, en zij haar motor persé vlak voor de mijne moest parkeren. Het resultaat was dat als ik mijn scooter van de standaard zou duwen de hele rits van wel 12 motoren als dominostenen om zou gaan. Stond ze eindelijk naast haar motor, helm af, jas uit, loop ik naar de mijne toe. Had ze zomaar in de gaten dat ze beter iets opzij kon gaan. Blondje haalt haar motor weg en wacht dat ik klaar ben en ze weer terug kan, ja maar dat ging nog best even duren, uiteindelijk ging ze een ander plekje zoeken. 

Vanaf daar was het nog zo'n 100km naar onze cabin, dat lijkt meer dan het is als je hier aan het rijden bent. De snelheid ligt redelijk hoog en met het geslinger vliegen de kilometers onder je banden weg.


Onderweg nog gestopt voor een paar boodschappen. Ook nog een benzinepomp opgezocht, de teller staat inmiddels op 540km spookrijden.

Onderweg kom je best veel motoren tegen en de meeste geven hier een hoofdknik als groet, ik doe dat afwisselend met mijn linker of rechterhand.

In het voorlaatste dorp werden we ingehaald door een paar supersports die vooral veel geluid maakte, Ik kon het niet laten om Caroline even achter te laten en met de drie SS mee te gaan. Grappig hoe vooral die laatste rijder na een paar kilometer steeds vaker in zijn spiegel zat te gluren naar dat scootertje dat na al die bochten nog steeds slechts 50mtr van zijn achterwiel zat.

 

Eenmaal terug op de basis even in de tuin gezeten en wat eten en drinken, administratie bijwerken en een doel voor morgen uitgezocht. We willen op kastelen jacht, eens zien waar we terecht komen.